Koruzni žganci z gobami so nasitna in nadvse okusna jed. Potrebujemo sveže gobe in koruzno moko, z dodatkom masla in ostalih sestavin pa ustvarimo jed, ki ne potrebuje spremljave, saj je že sama sebi dovolj.
Sestavine za koruzne žgance z gobami
- 600 g svežih jurčkov ali drugih mešanih gob
- 300 g koruzne moke
- 100 g masla
- 80 g parmezana
- 5 žlic oljčnega olja
- 1 žlica peteršilja
- 1 strok česna
- sol
Postopek
1Gobe očistimo in jih narežemo na tanke lističe.
2Na olju prepražimo strt česen, dodamo gobe in pokrito dušimo 15 minut. Dodamo sesekljan peteršilj in sol ter dušimo še toliko časa, da vsa voda izpari.
3Medtem v večjem loncu zavremo 2 litra vode, jo solimo in postopoma dodajamo koruzno moko. Ves čas mešamo. Kuhamo 45 minut. Na koncu vmešamo še maslo in parmezan.
4Kuhane žgance damo na krožnik in potresemo z dušenimi gobami. Postrežemo še vroče.