Svinjski zrezek z maslom in limono

Znam svetuje

Ali veste so katere tri skrivnosti francoske kuhinje? Maslo, maslo in โ€ฆ maslo. Zdruลพen z limono je pa neustavljiva  kombinacija.

Sestavine

  • 4 zrezki svinjskega vratu
  • 2 ลพlici masla
  • Sok ene limone
  • ลพlica moke
  • ลกฤepec origana
  • sol
  • poper

Postopek

1Meso posuลกimo s papirnatimi brisaฤami in poreลพemo odveฤno maลกฤobo. Na obeh straneh ga zaฤinimo s poprom, soljo in origanom. Narahlo za pritisnemo v moko in stresemo, da odstranimo odveฤno moko. Pustimo nekaj minut.

2V ponvi stopimo maslo in stopljenemu dodamo limonin sok. V ponev damo zrezke in na zmerni temperaturi peฤemo pribliลพno tri minute na vsaki strani. Lahko malo veฤ ali manj, odvisno od debeline zrezka.

3Postreลพemo takoj z veliko skledo sezonske solate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite