Svinjski zrezek z maslom in limono

Znam svetuje

Ali veste so katere tri skrivnosti francoske kuhinje? Maslo, maslo in … maslo. Združen z limono je pa neustavljiva  kombinacija.

Sestavine

  • 4 zrezki svinjskega vratu
  • 2 žlici masla
  • Sok ene limone
  • žlica moke
  • ščepec origana
  • sol
  • poper

Postopek

1Meso posušimo s papirnatimi brisačami in porežemo odvečno maščobo. Na obeh straneh ga začinimo s poprom, soljo in origanom. Narahlo za pritisnemo v moko in stresemo, da odstranimo odvečno moko. Pustimo nekaj minut.

2V ponvi stopimo maslo in stopljenemu dodamo limonin sok. V ponev damo zrezke in na zmerni temperaturi pečemo približno tri minute na vsaki strani. Lahko malo več ali manj, odvisno od debeline zrezka.

3Postrežemo takoj z veliko skledo sezonske solate.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite