Ali veste so katere tri skrivnosti francoske kuhinje? Maslo, maslo in โฆ maslo. Zdruลพen z limono je pa neustavljiva kombinacija.
Sestavine
- 4 zrezki svinjskega vratu
- 2 ลพlici masla
- Sok ene limone
- ลพlica moke
- ลกฤepec origana
- sol
- poper
Postopek
1Meso posuลกimo s papirnatimi brisaฤami in poreลพemo odveฤno maลกฤobo. Na obeh straneh ga zaฤinimo s poprom, soljo in origanom. Narahlo za pritisnemo v moko in stresemo, da odstranimo odveฤno moko. Pustimo nekaj minut.
2V ponvi stopimo maslo in stopljenemu dodamo limonin sok. V ponev damo zrezke in na zmerni temperaturi peฤemo pribliลพno tri minute na vsaki strani. Lahko malo veฤ ali manj, odvisno od debeline zrezka.
3Postreลพemo takoj z veliko skledo sezonske solate.