Palačinke

Znam svetuje

Palačinke so jed, pripravljena iz mleka, jajc, moke in soli, medtem ko jim mineralna voda doda mehurčke in rahlost. Palačinke so lahko slane ali sladke, kar je povsem odvisno od tega, ali jim dodamo sladkor ali ne. Obogatimo jih na različne načine, saj so zelo hvaležna jed za eksperimentiranje. Osnovni masi dodamo zelišča, začimbe, sladkor je lahko beli kristalni, rjavi in tudi kokosov, po peki pa jih lahko tudi narežemo na rezance in uporabimo v juhi, napolnimo z nadevom in paniramo ter spečemo, sestavimo v torto … 

Sestavine za palačinke

  • 3 dl mleka
  • 3 dl mineralne vode
  • 300 g moke (1/2 mehke, 1/2 ostre)
  • 3 jajca
  • 1 žlička sladkorja
  • ščepec soli
  • maščoba za pečenje (olje)

Postopek

1Najprej stepemo jajca, dodamo žličko sladkorja, ščepec soli, mlačno mleko in moko.

2Zmes zmešamo z mešalnikom, da dobimo gladko zmes, nato prilijemo še mineralno vodo. Testo mora biti tekoče. Pustimo počivati eno uro.

3Preden pričnemo peči dobro premešamo. Če je testo pregosto dodamo malo mleka ali mineralne vode. Če pa je preredko dodamo malo moke.

4Palačinke pečemo na srednjem ognju na vsaki strani približno 1 minuto. Maščobo za pečenje uporabimo po potrebi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite