Najboljši je doma narejen mesni zavitek, lahko mu rečemo tudi mesni burek. Zanj potrebujemo zgolj vlečeno testo in mleto meso, ko pa testo še premažemo z oljem in damo v pečico, nastane slastna, nasitna in hrustljava jed, od kateri potrebujemo samo še skledo solate.
Sestavine za mesni zavitek
- 400 g vlečenega testa za zavitke
- 600 g mletega mesa (1/2 svinjine, 1/2 govedine)
- 1 čebula
- 4 žlice olja
- poper
- sol
Postopek
1Na polovici olja prepražimo sesekljano čebulo in jo posolimo. Ko postekleni, dodamo meso, sol, poper in med mešanjem vse pražimo 10 minut, da meso lepo porjavi.
2Testo premažemo z oljem in nadevom. Če imamo kupljeno testo, premažemo vsak list testa posebej.
3Nadev damo na 2/3 testa in za zavijemo v zavitek. Manjše zavitke polagamo enega zraven drugega v namazan pekač in jih po vrhu premažemo z oljem. Pečemo 40 minut na 180 stopinj Celzija.