Mesni zavitek

Znam svetuje

Najboljši je doma narejen mesni zavitek, lahko mu rečemo tudi mesni burek. Zanj potrebujemo zgolj vlečeno testo in mleto meso, ko pa testo še premažemo z oljem in damo v pečico, nastane slastna, nasitna in hrustljava jed, od kateri potrebujemo samo še skledo solate.

Sestavine za mesni zavitek

  • 400 g vlečenega testa za zavitke
  • 600 g mletega mesa (1/2 svinjine, 1/2 govedine)
  • 1 čebula
  • 4 žlice olja
  • poper
  • sol

Postopek

1Na polovici olja prepražimo sesekljano čebulo in jo posolimo. Ko postekleni, dodamo meso, sol, poper in med mešanjem vse pražimo 10 minut, da meso lepo porjavi.

2Testo premažemo z oljem in nadevom. Če imamo kupljeno testo, premažemo vsak list testa posebej.

3Nadev damo na 2/3 testa in za zavijemo v zavitek. Manjše zavitke polagamo enega zraven drugega v namazan pekač in jih po vrhu premažemo z oljem. Pečemo 40 minut na 180 stopinj Celzija.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite