Panzanella – solata iz kruha, čebule in paradižnika

Znam svetuje

Panzanella – solata iz kruha, čebule in paradižnika je naravnost fantastična kombinacija okusov. Prihaja iz Toskane in s tem receptom si lahko omamen italijanski pridih pričaramo doma.

Glavna sestavina panzanelle je star kruh, ki se ga namoči v vodi ali paradižnikovem soku, da postane mehak. Nato se ga zmeša s paradižnikom, čebulo, kumaro, baziliko in oljčnim oljem. Včasih se dodajo tudi paprika, kapre in črne oljke.

Sestavine za panzanello

  • 275 g debelih rezin kruha, starega 1 dan
  • 1 kumara
  • 5 paradižnikov
  • 1 čebula
  • 200 g črnih oljk
  • listi bazilike

Za preliv

  • 60 ml oljčnega olja
  • 15 ml vinskega kisa
  • sol
  • poper

Postopek

1Kruh 2 minuti namakamo v vodi ali paradižnikovem soku, nato ga nežno stisnemo. Za 1 uro ga položimo v hladilnik.

2Medtem naredimo preliv iz olja, kisa, soli in popra. Vse sestavine damo v skledo in jih dobro premešamo.

3Narezano zelenjavo (kumaro, paradižnik, čebulo, oljke) damo v skledo, kruh prav tako natrgamo v skledo, dodamo še baziliko in preliv. Za boljši okus kruh lahko tudi malenkost popečemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite