Postrvi z jurčki je odlična jed za vse ribje navdušence. Postrv je riba, ki živi v tekočih, sladkih vodah, ki so polne kisika. Po značaju so zelo borbene in zato – ob kulinariki – zanimive tudi za športni ribolov. Najbolj znana je, seveda, potočna postrv.
Sestavine za postrvi z jurčki
- 300 g jurčkov
- 4 fileji postrvi ali dve celi
- žlica moke
- sol in poper
- pol dcl belega vina
- 2 stroka česna
- 50g masla
- timijan, majaron
Postopek
1Jurčke očistimo in jih narežemo na tanke rezine. Očiščene ribe v ponvi na maslu popečemo iz obeh strani. Fileje enako. Pred peko jih osušimo in povaljamo v moki. Pečene vzamemo iz ponve in damo na stran.
2V isto ponev damo jurčke in jih na hitro prepražimo. Solimo in dodamo ostale začimbe. Prilijemo vino in povišamo ogenj.
3Vino naj izpari, nato postrvi vrnemo v ponev in postrežemo.