Kukmaki v juhi so odlična jed na žlico, ki nam poboža brbončice. Gobe dajo juhi prav poseben okus in omamen vonj.
Sestavine za kukmake v juhi
- 400 g kukmakov
- 500 g krompirja
- 1 mali korenček
- 1 čebula
- peteršilj
Postopek
1Zelenjavo operemo in nasekljamo. Gobe očistimo, operemo pod tekočo vodo, posušimo s papirnato brisačko. Velike gobe prerežemo na pol, majhne pustimo cele.
2Korenček narežemo. Ponev segrejemo, dodamo olje, korenček prepražimo, dodamo sesekljamo čebulo in gobe. Pražimo 5 do 7 minut.
3V loncu zakuhamo 2,5 litra vode. Dodamo olupljen krompir, narezan na kocke. Ko voda ponovno zavre, dodamo tudi prepražene gobe in zelenjavo. Kuhamo do vretja, kar traja še približno 15 minut.
4Pripravljeno juho postrežemo in po njej potresemo sveže sesekljane začimbe, kot je peteršilj.