Ratatouille ali ratatuj s papriko

Znam svetuje

Ratatouille ali ratatuj s papriko je francoska zelenjavna specialiteta, v kateri ne smejo manjkati jajฤevci (melancani), ti pa se odliฤno razumejo ลกe s paradiลพnikom, papriko in buฤkami. Na oljฤnem olju prepraลพena zelenjava je polna olkusa, seveda pa ne smejo manjkati niti zaฤimbe, kot so roลพmarin, timijan in bazilika.

Sestavine za ratatouille ali ratatuj s papriko

  • 2 jajฤevca
  • 4 buฤke
  • 150 ml oljฤnega olja
  • 2 ฤebuli
  • 2 stroka ฤesna
  • 1 velika rdeฤa paprika
  • 2 veliki rumeni papriki
  • vejica sveลพega roลพmarina
  • vejica sveลพega timijana
  • 1 ลพliฤka koriandrovih semen
  • 3 paradiลพniki
  • 8 listov bazilike
  • sol
  • poper

Postopek

1Jajฤevce in buฤke nareลพemo na kocke in moฤno posolimo. Stresemo jih na cedilo in jih obteลพimo z kroลพnikom, da se izloฤi grenak sok. Pustimo 30 minut.

2V veliki kozici segrejemo olje, dodamo ฤebulo in praลพimo 7 minut, da se zmehฤa. Dodamo ฤesen in praลพimo ลกe 2 minuti – ne sme se nam zaลพgati.

3Jajฤevce in buฤke oplaknemo pod vodo in jih osuลกimo s serveto. Stresemo jih v ponev, dodamo narezano rdeฤo in rumeno papriko. Zviลกamo temperaturo in praลพimo, da paprika malo porjavi. Dodamo zeliลกฤa in koriandrova semena. Pokrijemo in na nizki temperaturi duลกimo 40 minut.

4Dodamo narezan paradiลพnik, posolimo in popopramo. Poฤasi duลกimo ลกe 10 minut, da se zelenjava zmehฤa. Odstranimo vejice roลพmarina in timijana. Primeลกamo natrgane vejice bazilike ter po potrebi ลกe dosolimo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite