Tatarski biftek s sardelami in kaprami je namaz, ki je po okusu malo bolj pester od obiฤajnih receptov za tatarski biftek. Ta jed je prava poslastica za ljubitelje mesnih okusov in igrivega prepletanja tekstur. S kombinacijo sveลพega govejega mesa, aromatiฤnih zaฤimb in dodatkom sardel ustvarimo jed, ki nas bo osvojila s svojo intenzivnostjo in edinstvenim karakterjem.
Pri pripravi tatarskega bifteka je kljuฤno izbrati najboljลกe goveje meso. Goveje meso nareลพemo na drobne koลกฤke ali ga zmeljemo, da dobimo gladko in homogeno teksturo. Preden postreลพemo tatarski biftek, ga okrasimo s sveลพimi zeliลกฤi, kot je nasekljan peterลกilj ali koper, kar bo jedi dodalo sveลพino in barvitost.
Tatarski biftek s sardelami je popolna jed za ljubitelje intenzivnih okusov in igrivih kombinacij. Je odliฤna predjed ali tudi glavna jed, ki nas bo navduลกila s svojo bogato aromo in teksturo.
Sestavine za tatarski biftek
- 400 g govejega fileja, odleลพanega
- 3 rumenjaki
- ลพliฤka majoneze
- 1 ฤebula
- 2 stroka ฤesna
- poper
- ลพliฤka peterลกilja
- sardelni fileti
- ลพliฤka kaper
- ลพliฤka paprike
- ลพliฤka kumine
- ลพliฤka gorฤice
- ลพliฤka drobnjaka
- sol
Postopek
1Meso oฤistimo ลพil in loja in ga na drobno sesekljamo. Malo ga solimo, dodamo ลพlico vode ali vina in dobro premeลกamo.
2Dodamo zmlete zaฤimbe: ฤebulo, ฤesen, peterลกilj, poper, zdrobljene fileje sardele, papriko, kumino, gorฤico in drobnjak. ฤe nam katera od zaฤimb ne ustreza, jo lahko izpustimo. Vseh zaฤimb naj ne bo preveฤ.
3Vse zmeลกamo v gladko maso in po potrebi dosolimo. Meso hranimo v hladilniku, dokler ga ne postreลพemo, da ohranite sveลพino Zraven ponudimo opeฤen kruh.