Slivova pita

Znam svetuje

Slivova marmelada se kuha in kuhinja prijetno diลกi. Slivova pita je odliฤna, da nagradimo sebe in svoje bliลพnje. Sladica, ki je hitro pripravljena je narejena po starem, dobrem receptu.

Sestavine za slivovo pito

  • 500 g sliv
  • 400 g moke
  • 200 g sladkorja
  • 200 g zmehฤanega masla
  • 1 jajce
  • 1 ลพliฤka mletega cimeta
  • 1 ลพliฤka pecilnega
  • 4 ลพliฤke koruznega ลกkroba
  • sok pol limone
  • limonina lupinica
  • sladkor v prahu za posip
  • mandlji v listiฤih

Postopek

1Priลพgemo peฤico na 200 stopinj Celzija. Medtem ko se segreva, pripravimo pekaฤ ter pito. Pekaฤ velikosti 30×20 obloลพimo s peki papirjem. ฤŒe ga nimamo, ga namastimo z maslom.

2V posodo damo moko, pecilni, 100 g sladkorja, sol, cimet, maslo in jajce. Vse skupaj premeลกamo in le na hitro pregnetemo.

3Slive razkoลกฤiฤimo in poloviฤke razreลพemo na manjลกe kose. Posujemo jih s preostankom sladkorja (100g), koruznim ลกkrobom, naribano limonino lupinico in limoninim sokom.

4Testo razpolovimo in razvaljamo v dva enako velika pravokotnika (velikost pekaฤa). En del testa uporabimo za dno, ki ga poloลพimo v pekaฤ in nanj razporedimo slive. Drug del uporabimo, da vse skupaj pokrijmo. Zgornje testo gosto prepikamo z vilicami in peฤemo v ogreti peฤici 45 minut.

5Dobro ohlajeno pito posujemo s sladkorjem v prahu in madlji ter postreลพemo.

V naลกi spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite