Crème brûlée

Znam svetuje

Crème brûlée je sladica iz sladke smetane, vanilje in rumenjakov ter ustvarjena za vse okuse. Prepriča celo tiste, ki niso najbolj sladokusni.

Sestavine

  • 500 ml sladke smetane
  • 1/2 vaniljevega ekstrakta ali strok vanilje
  • 5 jajčnih rumenjakov
  • 100 g sladkorja

Postopek

1Pečico segrejemo in skuhamo smetano. Smetani dodamo vaniljo in pustimo v zaprti posodi 10 minut.

2Rumenjake penasto stepemo z dvema žlicama sladkorja. Vmešamo vročo smetano. Kremo precedimo v posodice, primerne za pečico.

3Skledice postavimo v vodno kopel in kremo kuhamo 15-18 minut v pečici, da se naredi lepa rjava skorjica. Krema mora ostati tekoča. Posodice prestavimo v hladilnik za vsaj 4 ure.

4Pred serviranjem v vsako skledico potrosimo 1/2 žlice sladkorja in jih postavimo v pečico pod žar, da se naredi skorjica – to traja okoli 2-3 minute. Krema ne sme zavreti. Ohladimo in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite