Sirova torta s črnim ribezom

Znam svetuje

Prepletli smo božanske okuse in nastala je sirova torta s črnim ribezom.

Sestavine

  • 100 g masla
  • 300 g ovsenih kosmičev
  • 1 vaniljev strok
  • 500 g kremnega sira (namaza)
  • 350 g ribezove marmelade
  • 4 listi želatine
  • 200 g črnega ribeza (in nekaj za okras)

Postopek

1Dno pekača s premerom 23 cm zaščitimo s peki papirjem, obod pekača pa z acetatno folijo.

2Piškote zdrobimo in čez prelijemo stopljeno in ohlajeno maslo. Stresemo v tortni model. Pritisnemo ob dno in damo za 20 minut v hladilnik.

3Vaniljev strok razpolovimo in z nožem odstranimo sredico, ki jo vmešamo v kremni sir. Dodamo še stepeno sladko smetano, žlico marmelade in zmes nadevamo na piškotno dno. Postavimo v hladilnik.

4Medtem pripravimo preliv. Liste želatine namočimo v vodi. Na majhnem ognju segrejemo preostalo marmelado, 1 dl vode in 50 g sadja, dodamo ožeto želatino. Ohlajen preliv prelijemo po torti in pustimo v hladilniku vsaj še 4 ure.

5Pred postrežbo po torti razporedimo še ostalo sadje. Črni ribez lahko zamenjamo z borovnicami.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite