Kozice s šparglji

Znam svetuje

Če želite malo posebno in izjemno okusno kosilo ali večerjo z malo kalorijami, pripravite kozice s šparglji. Res so edinstvena kombinacija.

Sestavine

  • 500 g očiščenih repkov kozic
  • 400 g divjih špargljev
  • 4 žlice dobrega domačega oljčnega olja
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • čajna žlička soli
  • čajna žlička sveže mletega ingverja
  • 1 žlica sojine omake
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1/2 žličke mlete rdeče paprike

Postopek

1V večji ponvi na srednje močnem ognju segrejemo 2 žlici oljčnega olja. V ponev dodamo repke kozic, začinimo s pol žličke soli in pol žličke rdeče paprike.

2Dušimo nekaj minut, dokler kozice ne postanejo rožnate barve. Odstranimo jih iz ponve in prihranimo na toplem.

3V isti ponvi segrejemo še dve žlici oljčnega olja in dodamo šparglje, ki smo jim odstranili olesenele dele in narezali na tri cm dolge palčke. Pražimo približno tri minute.

4Dodamo še ingver in česen, posolimo in ob stalnem mešanju pražimo še nekaj minut, da postanejo šparglji lepo hrustljavo zapečeni.

5V ponev damo še kozice in sojino omako, uporabimo tisto z manj soli, če ne pa manj solimo kozice in šparglje.

6Mešamo nekaj minut, da se okusi dobro prepojijo. Tik pred koncem dodamo limonin sok, še enkrat dobro premešamo in takoj postrežemo.

Nasvet

7Če imate radi pikantno, rdeči papriki dodajte ščepec kajenskega popra.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite