Nam se zdi fantastično, da lahko vložen češnjev paradižnik uporabimo tudi v zimskem času, kaj pa vam?
Sestavine
- 0,5 kg češnjevih paradižnikov
- 2 dl kisa
- 3 dl vode
- 70 g sladkorja
- 2 žlički soli
- 10 strokov česna
- 10 zrn popra
- vejica bazilike
- 50 ml oljčnega olja
Postopek
1V posodi zmešamo vodo in kis, dodamo sol, sladkor, narezan česen, poprova zrna in baziliko. Zavremo in kuhamo 10 minut.
2V vrelo vodo damo paradižnike in jih na visoki temperaturi kuhamo 3 minute. V tem času v pečici na 100 stopinjah ogrejemo kozarce za vlaganje.
3Iz mešanice kisa in začimb odstranimo baziliko.
4Paradižnik po treh minutah takoj preložimo v ogrete kozarce ter jih prelijemo s tekočino iz kisa in začimb. Dodamo liste sveže bazilike in na vrhu dolijemo malo oljčnega olja. Še vroče kozarce dobro zapremo in pokrijemo, da se počasi ohlajajo.