Boranja z mletim mesom

Znam svetuje

Boranja z mletim mesom je samo ena razliฤica, ki ima skupno osnovo, ki se ji reฤe boranja. Lahko je mesna, zelenjavna ali pa vsebuje veฤ vrst mesa. Skupni imenovalec vsake pa je stroฤji fiลพol.

Sestavine za boranjo z mletim mesom

  • 500 g stroฤjega fiลพola
  • 500 g meลกanega mletega mesa
  • 2 ฤebuli
  • 2 veฤja paradiลพnika ali 350 g pelatov
  • 2 veฤja korenฤka
  • 4 stroki ฤesna
  • 2 lovorjeva lista
  • 1/2 ลพliฤke timijana
  • 1 juลกna ลพlica sladke mlete paprike
  • poper
  • 1 liter juลกne osnove
  • 2 ลพlici oljฤnega olja

Postopek

1Fiลพol operemo in oฤistimo ter nareลพemo na pribliลพno dva prsta ลกiroke kose. ฤŒe imamo fiลพol, ki je nitast, mu odstranimo ลกpico in nit. Na drobno sesekljamo ฤebulo in ฤesen ter na kolobarje nareลพemo korenje.

2Na oljฤnem olju prepraลพimo ฤebulo in nato ลกe ฤesen. Dodamo mleto meso in ga dobro zduลกimo, da izpari vsa voda iz mesa. Dodamo korenje in drobno narezan paradiลพnik oziroma pelate.

3Vse skupaj prelijemo z juลกno osnovo in dodamo fiลพol. Zaฤinimo z vsemi zaฤimbami in kuhamo pribliลพno pol ure.

4Boranja je najboljลกa, ฤe malo odstoji in jo ponovno pogrejemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite