Smo nepopravljivi ljubitelji kokosa in malin zato je kokosova torta z malinami prisotna ob vsakem praznovanju. Najraje jo naredimo kar za darilo. Edina težava je ta, da je vedno prehitro zmanjka.
Torta je sočna in ima bogat okus. Tudi najbolj zahtevni sladkosnedi jo vedno pohvalijo. Veliko vprašanj dobimo o receptu in postopku, zato vam ga zaupamo tukaj.
Sestavine
Kokosovo dno
- 150 g gostega kondenziranega mleka (v pločevinki)
- 150 g kokosove moke
Malinov nadev
- 3 žlice sladkorja
- 300g malin
- 4 listi želatine
Čokoladno kokosova krema
- 500 ml sladke smetane
- 250 g maskarpone sira
- 200 g bele čokolade
- 4 žlice kokosove moke
- 3 listi želatine
Čokoladna glazura
- 70 g sladke smetane
- 70 g mlečne čokolade
- 30 g temne čokolade
Postopek
1Hiša in torta se začne graditi spodaj zato najprej naredimo dno. V posodo zmešamo mleko in kokosovo moko. Mleko mora biti gosto! Na podlago postavimo model za torto oziroma obroč (premera 20 cm). Zmes iz mleka in kokosove moke čimbolj enakomerno razporedimo. Obroč na notranji strani obložimo z acetatno folijo, ki nam bo ob odstranitvi naredila čudovite malinove plamene.
2V kozico stresemo sladkor in maline in segrevamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Vse skupaj dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom. Želatino namočimo v hladno vodo, da se napojijo nato jih ožamemo in dodamo zmesi malin in sladkorja. Segrevamo toliko časa, da se želatina raztopi. Malce jo ohladimo in nato prelijemo čez dno torte in razporedimo po celotni površina dna.
3Čas je za kremo, ki jo naredimo tako, da na koščke nalomimo belo čokolado in dodamo 2dcl sladke smetane ter segrevamo počasi, da se čokolada raztopi. Med segrevanjem ves čas mešamo. Preostalo sladko smetano stepemo v sneg in pustimo. Tudi tu želatino najprej namočimo, ožamemo in dodamo v kozico ter segrevamo, da se raztopi. Zmes malo ohladimo in dodamo maskarpone ter kokosovo moko. Nežno vmešamo sneg in zmes vlijemo na sredino torte in potem razporejamo proti robu.
4Torto postavimo v hladilnik za uro in pol, da se krema dobro strdi
5Vse sestavine za glazuro damo v kozico in počasi segrevamo. Med segrevanjem mešamo in ko se vse sestavine raztopijo, glazuro malce ohladimo in enakomerno prelijemo čez torto. Če želimo lahko torto okrasimo s svežimi malinami.
6Torto čez noč postavimo v hladilnik.