Bučkini polpeti

Znam svetuje

Ljubiteljem zelenjavnih jedi bodo bučkini polpeti zagotovo všeč. Če pa še niste ljubitelji, boste to vsekakor postali.

Bučke so polne C, B in E vitaminov ter mineralov. Vsebujejo lutein, ki je koristen za oči ter fosfor, kalij, magnezij, kalcij, mangan.

Za pripravo potrebujemo malce dobre volje in naš trud bo vsekakor poplačan.

Sestavine

  • 700 g bučk
  • 4 žlice moke
  • 6 žlic drobtin
  • 4 jajca
  • poper
  • sol
  • muškatni orešček
  • česen
  • 1 jedilna žlica peteršilja

Postopek

1Bučke operemo in jih naribamo. Če so bučke večje oziroma starejše, jih lahko najprej prepolovimo in z žlico odstranimo semena. Naribane bučke posolimo in počakamo, dokler ne izpustijo vode.

2Bučke dobro ožamemo, da odstranimo čimveč vode in dodamo jajca, moko, drobtine, začimbe. Vse skupaj dobro pregnetemo.

3Zmes z mokrimi rokami oblikujemo v kroglice, ki jih nato sploščimo na približno 1cm debele polpete. Svetujemo, da roke večkrat zmočite, saj se tako izognete prijemanju zmesi na prste.

4V segreto ponev z malce olja položimo polpete in jih zlatorjavo popečemo na obeh straneh.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite