Kremna juha iz rdeče leče in sladkega krompirja

Znam svetuje

Doma narejena kremna juha iz rdeče leče in sladkega krompirja vam bo pogrela telo in dušo.

Sestavine

  • 100 g rdeče leče
  • 2 žlički kurkume
  • 800 g sladkega krompirja
  • 3 stroki česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 čebula
  • sol
  • poper
  • jušna osnova ali voda
  • kokosovo mleko

Postopek

1Čebulo narežemo, česen sesekljamo. V lonec damo kurkumo in suho pražimo nad srednje močnim ognjem 2 minuti. Prilijemo oljčno olje, premešamo, nato v lonec stresemo čebulo in česen ter dušimo približno 5 minut.

2Medtem olupimo sladki krompir in ga narežemo na večje kose. Stresemo v lonec, prilijemo jušno osnovo, dodamo še lečo in solimo, popramo. Ko zavre, pokrito kuhamo nad šibkim ognjem 15–20 minut.

3Ko je jed kuhana, jo s paličnim mešalnikom zmešamo v gosto kremno juho. Preden postrežemo, pa v juho vmešamo kokosovo mleko, ki uravnoteži okus.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite