Borovničevi mafini so sladica, pripravljena z enim najbolj zdravih sadežev, kar jih je. Borovnice imajo veliko antocianinov – antioksidantov, ki preprečujejo razvoj srčno-žilnih bolezni in izboljšujejo vid. Prav antocianini dajejo borovnicam tudi njihovo značilno vijolično barvo in bolj kot je sadež zrel in vijoličast, več antocianinov ima.
Sestavine
- 200 dag borovnic
- 1 jajce
- 100 g sladkorja
- 120 g masla
- 250 g moke
- 1 1/2 jogurta
- 1 pecilni prašek
- 2- 3 tablice jedilne čokolade (naribane)
- ščepec soli
- modelčki za peko mafinov
Postopek
1Pečico segrejemo na 180 stopinj. Modelček za peko pripravimo tako, da mafine premažemo z maslom in jih nato posujemo z moko. Borovnice očistimo in operemo ter popivnamo s papirnato brisačko.
2Jajce penasto umešamo s sladkorjem, ko se sladkor stopi, pa dodamo maslo, ki naj bo mehko, torej sobne temperature, in jogurt. V drugo posodo presejemo moko s pecilnim praškom. Na hitro vanjo umešamo tekočo zmes. Nežno umešamo še naribano čokolado in borovnice.
2Modelčke napolnimo z maso. Pečemo 20 minut pri 180 stopinjah Celzija.