Popečeni šampinjoni z belim vinom

Znam svetuje

Samostojna jed, ki pa se lahko uporabi tudi kot preliv, omaka …

Sestavine za popečene šampinjone z belim vinom

  • 16 šampinjonov
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 4 stroki česna, narezani ali zdrobljeni
  • 1 srednja čebula, sesekljana
  • 1/2 dcl belega vina
  • 1 žlica limoninega soka
  • čili
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol

Postopek

1Šampinjone očistimo in narežemo.

2V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja in dodamo šampinjone, ki jih mešamo, dokler ne porjavijo (približno 3-5 min).

3Dodamo preostali 2 žlici olja, nato še sesekljano čebulo in narezan česen. Vse skupaj kuhamo, dokler čebula ne zastekleni.

4Dodamo belo vino, limonin sok in čili ter kuhamo še 2 minuti, oziroma dokler tekočina malo ne izhlapi.

5V ponev dodamo še maslo in sesekljan peteršilj ter kuhamo še zadnjo minuto, nato začinimo s soljo.

6Postrežemo še toplo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite