Kako pripraviti kvas doma

Znam svetuje

Za pripravo domaฤega kvasa potrebujemo le nekaj sestavin in malce potrpljenja. Narejen je zgolj iz vode, moke in sladkorja, za fermentacijo pa je potrebnega nekaj ฤasa. Pospeลกili jo bomo, ฤe bomo dodali sadje, vendar bo okus na koncu malce kisel. Najprimernejลกa za to so jabolka. Uporabimo neolupljena, zato je najbolje, da so ekoloลกke pridelave, sicer pa jih dobro operemo.

Sestavine za domaฤi kvas

  • 1,5 dl vode
  • 1 ลพliฤka sladkorja
  • 2 ลพlici moke
  • 4 neolupljeni jabolฤni krhlji

Priprava

1V steriliziran steklen kozarec vlijemo mlaฤno vodo, sladkor in moko ter dobro premeลกamo, da ne ostanejo grudice. Zmesi nato dodamo jabolฤne krhlje brez peฤk. Kozarec dobro zapremo in pustimo dva dni na sobni temperaturi.

2Po dveh dneh iz kozarca poberemo krhlje in kvas je pripravljen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite