Božanska kombinacija okusov.
Sestavine
Špinačno testo
- 250 g sveže špinače
- 200 g moke
- sol
- 2 jajci
- sol
- olje
Nadev
- 350 g sveže špinače (brez stebla)
- 250 g rikote
- 50 g parmezana
- 2 jajci
- muškatni orešek
- sol
- poper
Postopek
1Testo naredimo tako, da špinačo 1 minuto blanširamo v vreli vodi, jo odcedimo in drobno sesekljamo. Moko presejemo na delovno površino. Dodamo špinačo, sol, razžvrkljana jajca in oljčno olje. Mešamo, da nastane testo in ga gladko ugnetemo. Zavijemo ga v folijo za živila in ga pustimo počivati 30 minut.
2Za nadev špinačo damo v lonec. Pokrijemo in na nizki temperaturi dušimo 5 minut, da se sesede. Dobro jo odcedimo in ožamemo. Pustimo, da se ohladi ter jo nato drobno sesekljamo. Rikoto gladko zmešamo. Nato dodamo špinačo, parmezan ter polovico jajčne mase in po želji začinimo z muškatnim oreškom, poprom in soljo.
3Testo razpolovimo in ga razvaljamo na rahlo pomokani delovni površini. Raviole naredimo po receptu in jih nadevamo s špinačno maso. Na pomokani kuhinjski krpi naj počivajo eno uro.
4Raviole damo v osoljeno vrelo vodo in pustimo, da se kuhajo 5 minut. Z zajemalko jih vzamemo iz vode in položimo na papirnate brisače, da se odcedijo. Na njih naribamo še parmezan ter jih postrežemo.