Ravioli s špinačo in z rikoto

Znam svetuje

Božanska kombinacija okusov.

Sestavine

Špinačno testo

  • 250 g sveže špinače
  • 200 g moke
  • sol
  • 2 jajci
  • sol
  • olje

Nadev

  • 350 g sveže špinače (brez stebla)
  • 250 g rikote
  • 50 g parmezana
  • 2 jajci
  • muškatni orešek
  • sol
  • poper

Postopek

1Testo naredimo tako, da špinačo 1 minuto blanširamo v vreli vodi, jo odcedimo in drobno sesekljamo. Moko presejemo na delovno površino. Dodamo špinačo, sol, razžvrkljana jajca in oljčno olje. Mešamo, da nastane testo in ga gladko ugnetemo. Zavijemo ga v folijo za živila in ga pustimo počivati 30 minut.

2Za nadev špinačo damo v lonec. Pokrijemo in na nizki temperaturi dušimo 5 minut, da se sesede. Dobro jo odcedimo in ožamemo. Pustimo, da se ohladi ter jo nato drobno sesekljamo. Rikoto gladko zmešamo. Nato dodamo špinačo, parmezan ter polovico jajčne mase in po želji začinimo z muškatnim oreškom, poprom in soljo.

3Testo razpolovimo in ga razvaljamo na rahlo pomokani delovni površini. Raviole naredimo po receptu in jih nadevamo s špinačno maso. Na pomokani kuhinjski krpi naj počivajo eno uro.

4Raviole damo v osoljeno vrelo vodo in pustimo, da se kuhajo 5 minut. Z zajemalko jih vzamemo iz vode in položimo na papirnate brisače, da se odcedijo. Na njih naribamo še parmezan ter jih postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite