Riž s piščancem in porom

Znam svetuje

Hitro pripravljeno in okusno kosilo.

Sestavine

  • 160 g riža
  • 1/2 piščančjih prsi
  • 2 večja pora
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • kurkuma in mleta paprika
  • majaron in timijan
  • košček masla

Postopek

1Por operemo in narežemo na kolobarje. Kolobarje s prsti ločimo na obročke. Piščanca narežemo na koščke in ga popečemo v vroči ponvi na malo oljčnega olja. Solimo in popramo po okusu.

2Piščanca prestavimo na krožnik in v isto ponev stresemo por. Solimo in popramo, dodamo še ostale začimbe, na hitro popražimo in zalijemo s pol deci vode. Por pokrijemo in podušimo do mehkega. Ko se por zmehča, ga odkrijemo, v ponev vrnemo meso in še malo popražimo.

3Riž kuhamo v manjši posodi v približno pol litra vode. Vodo solimo in kuhamo do mehkega oziroma toliko časa, kot piše na embalaži. Riž odcedimo, mu dodamo malo masla in premešamo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite