Vložena kumarična solata

Znam svetuje

Vložena kumarična solata je osvežujoča in okusna priloga, ki jo lahko pripravimo skozi celo poletje. To je tradicionalna jed v mnogih državah, ki ima veliko različic in načinov priprave. Vložena kumarična solata je priljubljena zaradi svojega edinstvenega okusa, ki ga dobimo s kombinacijo kumare, marinade in začimb. To je tudi preprosta in poceni jed, ki jo lahko pripravimo v velikih količinah in hranimo v hladilniku, da jo imamo vedno pri roki za piknike, zabave ali preprosta kosila. Poleg tega pa so kumare bogate s hranili, kot so vlaknine, vitamini in minerali, zaradi česar je ta solata tudi zdrava izbira za vsakodnevno prehrano.

Sestavine za vloženo kumarično solato

  • 1 kg kumaric
  • 2 čebuli
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica gorčičnega semena
  • 1 žlica kumine
  • 400 ml vode
  • 100 ml belega vinskega kisa
  • 2 lovorjeva lista
  • 5 zrn črnega popra
  • 3 stroke česna
  • šopek sveže mete
  • šopek svežega kopra

Postopek

1Kumare operite in narežite na tanke kolute. Čebulo narežite na tanke krhlje.

2V veliki skledi zmešajte kumare in čebulo ter jima dodajte sol in sladkor. Dobro premešajte, da se sol in sladkor raztopita, in pustite stati približno 30 minut.

3Medtem v kozici zavrite vodo, kis, gorčična semena, kumin, lovorjeva lista, črni poper in sesekljan česen. Zmanjšajte ogenj in kuhajte še približno 10 minut.

4Vložene kumare in čebulo dobro ožemite, nato pa jih prelijte z vrelo marinado. Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.

5Ko se marinada ohladi, dodajte nasekljano meto in koper ter dobro premešajte.

6Solato preložite v kozarce za vlaganje, do vrha jih napolnite z marinado in tesno zaprite.

7Solato pustite vsaj nekaj ur ali čez noč, da se okusi prepojijo.

Vaša vložena kumarična solata je pripravljena! Hranite jo v hladnem prostoru in porabite v nekaj tednih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite