Torta samorog

Znam svetuje

Kremna torta z belo čokolado, za katero nam ni treba prižigati pečice, v notranjosti pa se skriva malinov žele. Okrasili smo jo z mehkimi penastimi bonboni (marshmallows) in barvnimi sladkornimi perlicami.

Sestavine

Krema

  • 1.5 kg mascarponeja
  • 750 ml smetane za stepanje
  • 500 g bele čokolade
  • 4 želatine fix
  • 1/2 čajne žličke rdeče barve
  • 1/2 čajne žličke rumene barve

Sadni disk

  • 500 g zmrznjenih malin
  • 2 želatini fix
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 žlici limoninega soka

Piškotno dno

  • 400 g piškotov
  • 190 g masla

Okraski

  • 2 vrečki barvnih penastih bombonov
  • barvne perlice
  • svečke
  • oči, ušesa in rog za samoroga
  • balon

Postopek

1Uporabili smo pekač premera 28 cm. Ker je torta nekoliko višja od pekača, obvezno uporabimo acetatno folijo. Če je nimamo, količine kreme malo zmanjšamo.

2Piškote zdrobimo, zmešamo z maslom in jih z rokami dobro pritisnemo ob dno pekača.

3Maline skuhamo in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Dodamo limonin sok, sladkor, dobro premešamo in ohladimo do mlačnega. Vmešamo želatino fix in prelijemo v pekač ali lonec, obložen s peki papirjem, premera 25 centimetrov. Postavimo v hladilnik in pustimo, da se strdi (približno 30 minut).

4Belo čokolado stopimo na vodni kopeli. Mascarpone mešamo z električno metlico in počasi dodajamo stopljeno belo čokolado, da se nam ne zgrudi. Sladko smetano stepemo do čvrstega in jo z lopatko vmešamo v mascarpone. Kremo razdelimo na tri dele: enega pustimo belega, ostalima dvema pa vmešamo rumeno in rdečo barvo.

5Roza kremi z električno metlico vmešamo eno in še tretjino vrečke želatine fix in jo damo na piškotno plast. Poravnamo in postavimo v hladilnik za 30 minut. Ostali kremi shranimo v hladilnik (ne vmešamo želatine!).

6Ko se roza krema nekoliko strdi, nanjo najprej položimo malinov žele. Iz hladilnika vzamemo rumeno kremo, ji vmešamo 1⅓ želatine fix in prestavimo v pekač. Poravnamo in postavimo v hladilnik za 30 minut.

7Na koncu postopek ponovimo še z belo kremo. Končano torto postavimo v hladilnik za vsaj 6 ur ali še bolje čez noč.

8Preden jo postrežemo, vanjo zapičimo oči, ušeska in oči samoroga in iz bombonov in perlic naredimo grivo. Dodamo še svečke in nekoga razveselimo s čudovito rojstnodnevno torto.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite