Kremna torta z belo čokolado, za katero nam ni treba prižigati pečice, v notranjosti pa se skriva malinov žele. Okrasili smo jo z mehkimi penastimi bonboni (marshmallows) in barvnimi sladkornimi perlicami.
Sestavine
Krema
- 1.5 kg mascarponeja
- 750 ml smetane za stepanje
- 500 g bele čokolade
- 4 želatine fix
- 1/2 čajne žličke rdeče barve
- 1/2 čajne žličke rumene barve
Sadni disk
- 500 g zmrznjenih malin
- 2 želatini fix
- 3 žlice sladkorja
- 2 žlici limoninega soka
Piškotno dno
- 400 g piškotov
- 190 g masla
Okraski
- 2 vrečki barvnih penastih bombonov
- barvne perlice
- svečke
- oči, ušesa in rog za samoroga
- balon
Postopek
1Uporabili smo pekač premera 28 cm. Ker je torta nekoliko višja od pekača, obvezno uporabimo acetatno folijo. Če je nimamo, količine kreme malo zmanjšamo.
2Piškote zdrobimo, zmešamo z maslom in jih z rokami dobro pritisnemo ob dno pekača.
3Maline skuhamo in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Dodamo limonin sok, sladkor, dobro premešamo in ohladimo do mlačnega. Vmešamo želatino fix in prelijemo v pekač ali lonec, obložen s peki papirjem, premera 25 centimetrov. Postavimo v hladilnik in pustimo, da se strdi (približno 30 minut).
4Belo čokolado stopimo na vodni kopeli. Mascarpone mešamo z električno metlico in počasi dodajamo stopljeno belo čokolado, da se nam ne zgrudi. Sladko smetano stepemo do čvrstega in jo z lopatko vmešamo v mascarpone. Kremo razdelimo na tri dele: enega pustimo belega, ostalima dvema pa vmešamo rumeno in rdečo barvo.
5Roza kremi z električno metlico vmešamo eno in še tretjino vrečke želatine fix in jo damo na piškotno plast. Poravnamo in postavimo v hladilnik za 30 minut. Ostali kremi shranimo v hladilnik (ne vmešamo želatine!).
6Ko se roza krema nekoliko strdi, nanjo najprej položimo malinov žele. Iz hladilnika vzamemo rumeno kremo, ji vmešamo 1⅓ želatine fix in prestavimo v pekač. Poravnamo in postavimo v hladilnik za 30 minut.
7Na koncu postopek ponovimo še z belo kremo. Končano torto postavimo v hladilnik za vsaj 6 ur ali še bolje čez noč.
8Preden jo postrežemo, vanjo zapičimo oči, ušeska in oči samoroga in iz bombonov in perlic naredimo grivo. Dodamo še svečke in nekoga razveselimo s čudovito rojstnodnevno torto.