Zanimiva kombinacija okusov so mafini z lisičkami in kokosovo maščobo. Izjemni so in se stopijo v ustih za zajtrk, malico ali prigrizek.
Sestavine
- 180 g moke
- 80 g lisičk
- 75 g kokosove maščobe
- 1,2 dl mleka
- 1 jajce
- 1 žlica sesekljanih suhih marelic
- 1 žlička pecilnega praška
- sol
- timijan
Postopek
1Lisičke, marelice in timijan drobno sesekljamo. Stopimo kokosovo maščobo in z njo namažemo modelčke za mafine. Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija.
2Moko in pecilni prašek presejemo, dodamo še pol žličke soli. V zmes dodamo sesekljane lisičke, timijan, marelice, jajce, 4 žlice stopljene kokosove maščobe in dva dobra ščepca soli. Prilijemo mleko in dobro premešamo, da dobimo gladko testo.
3S testom nadevamo namaščene modelčke za mafine, seveda ne povsem do vrha. Naj se pečejo okoli 12 minut, dokler ne dobijo lepe zlato-rjave barve.