Pečen krompir s slanino

Znam svetuje

Odličen krompir, ki se kar topi v ustih.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 150 g pancete
  • 1 čebula
  • sol
  • poper
  • 2 čajni žlički peteršilja

Priprava

1Krompir operemo in neolupljenega kuhamo v slanem kropu približno 20 minut. Ko je kuhan, ga pustimo, da se malo ohladi. Olupimo ga in narežemo na rezine.

2Panceto narežemo na kockice. Čebulo drobno nasekljamo.

3V ponvi segrejemo olje in vanj položimo rezine krompirja. Popečemo jih do rjave barve, vmes krompir obrnemo.

4H krompirju dodamo čebulo in slanino ter popražimo. Krompir zlatorjavo zapečemo, solimo in popopramo, potresemo s peteršiljem in še vročega postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite