Svinjska pečenka v pivu

Znam svetuje

Zelo preprost recept za pripravo odlične pečenke s pivom in čebulo.

Sestavine

  • 1 kg svinjskega hrbta
  • 800 g čebule
  • 2 lovorova lista
  • 3 vejice timijana
  • 300 ml svetlega piva
  • ekstra deviško oljčno olje
  • 30 g masla
  • sol
  • črni poper

Postopek

1Najprej s kuhinjsko vrvico povežemo kos mesa, naredimo več vozlov, nekje na dva centimetra narazen. Meso dobro natremo s soljo in poprom.

2V večji ponvi segrejemo maslo in oljčno olje ter na njem z vseh strani pocvremo meso. Toliko, da enakomerno porjavi.

3Meso vzamemo iz ponve, ponvo pa z njenimi sokovi vred shranimo na toplem. Čebulo drobno nasekljamo in jo damo v ponev, v kateri smo pocvrli pečenko. Dodamo vejico timijana in 2 lovorova lista ter dušimo približno pet minut.

4Pripravimo si pekač s pokrovom in pečico predgrejemo na 150°C.

5V pekač s pokrovom najprej naložimo podušeno čebulo z zelišči, nanjo položimo pripravljeno pečenko, zalijemo s pivom in pokrijemo. V pečici naj bo dve uri in pol. Nato pečenko vzamemo iz pekača in narežemo na rezine.

Nasvet

Postrežemo z omako, v kateri se je pekla pečenka, in pire krompirjem. Še skleda sezonske solate in okusno kosilo je pripravljeno. Pa dober tek.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite