Sladka malinova marmelada je krasen, soฤen dodatek kruhu, pa tudi palaฤinkam in biskvitom.
Sestavine
- 1 kg malin
- 500 g sladkorja
- 1 neลกkropljena limona
Postopek
1Maline in sladkor zmeลกajte skupaj in pustite v pokritem loncu nekaj ur. V tem ฤasu se bo med obฤasnim meลกanjem sladkor raztopil in sadje spustilo svoj sok.
2Naribajte lupinico neลกkropljene limone in jo pustite, naj nas poฤaka. Limonov sok in odcejene ostanke limone dodajte sadju in priลพgite ogenj. Naj se zmes poฤasi kuha 15 minut. Medtem se bo sadje smehฤalo. Peno, ki bo nastajala, sproti pobirajte s penovko.
3Skuhano sadje odstavite z ognja, poberite ostanke limon in marmelado prepasirajte. ฤe vas semena malin motijo, zmes precedite skozi gazo. Postopek lahko ponovite ลกe enkrat.
4Precejeno kaลกico znova postavite na ogenj in med meลกanjem kuhajte ลกe 15 minut. Na koncu dodajte naribano limono in ugasnite ogenj.
5Dajte jo v sterilizirane in vrele steklene kozarฤke, nakar jih zaprite in obrnite na glavo. Pokrijte jih z odejo in naj tako poฤakajo nekaj ur, dokler se ne ohladijo na sobno temperaturo. Zatem jih znova obrnite na pravo stran in shranite v hladen, temen prostor.