Ajda je vedno bolj cenjeno živilo v naši prehrani. Iz nje lahko pripravimo vrsto jedi. Predlagamo, da jo uporabite tudi pri peki piškotov. To je naš recept.
Sestavine
- 220 g bele moke
- 180 g ajdove moke
- 100 g lešnikov
- 250g zmehčanega masla
- 220g sladkorja v prahu
- 1/2 pecilnega praška
- 2 jajci
- ščepec soli
- 120g temne čokolade
- 25g masla
- 1 dcl mleka
Postopek
1V večjo skledo stresemo suhe sestavine, jih premešamo med sabo in dodamo še jajci in na kosmiče narezano maslo.
2Sestavine zamesimo v testo in ga damo počivati v hladilnik za vsaj za dve uri, da se nekoliko strdi. Tako bomo lažje oblikovali kroglice. Iz ohlajenega testa naredimo kroglice, ki naj bodo malo večje od lešnika.
3Pladenj obložimo s peki papirjem in nanj v primerni razdalji polagamo kroglice. Nekoliko se bodo razlezle in narasle.
4Piškote pečemo 10 do 12 minut na 180°C.
5Čokolado, maslo in mleko stopimo na vodni kopeli. Pečene piškote še tople do polovice namakamo v stopljeno čokolado in jih polagamo na peki papir. Pustimo jih, da se ohladijo in da se čokolada strdi. Nato jih shranimo v zaprti posodi.
Nasveti
Poskusite čokoladi dodati malo soli in čilija v prahu, božansko. Res pa bodo takšni bolj primerni za odrasle.