Lahek cheesecake

Znam svetuje

Za ta preprost kolaฤ potrebujemo le nekaj ฤasa, pa se nam bo hitro topil v ustih.

Sestavine za lahek cheesecake

Testo

  • 4 rumenjaki
  • 100 g sladkorja (penasto vmeลกamo)
  • 170 g stopljenega masla
  • 10 g pecilnega praลกka
  • 250 g moke tipa 500

Nadev

  • 4 beljaki
  • 100 g sladkorja
  • 60 g gustina
  • 1 velik lonฤek kisle smetane (410 g)
  • 3 navadne jogurte (180 g)

Postopek

Testo

1Loฤimo rumenjake in beljake. Uporabimo samo rumenjake, v katere penasto vmeลกamo sladkor, dodamo stopljeno maslo, moko in pecilni praลกek. Testo mora biti mehko in masleno.

2Polovico testa zavijemo v folijo za ลพivila in damo v zmrzovalnik za 15 minut, drugo polovico testa z roko ali lopatico porazdelimo po tortnem modelu.

Nadev

3Zmeลกamo beljake, sladkor, gustin, kislo smetano in jogurte. Tekoฤo zmes prelijemo prek testa. Vmes vklopimo peฤico na 200ยฐC ventilatorsko. Drugo polovico testa neลพno z ribeลพnikom naribamo ฤez belo maso.

4Peฤemo 20 minut pri 200ยฐC, nato peฤico zniลพamo na 180ยฐC in peฤemo ลกe pribliลพno 25 minut.

5Ohlajen cheesecake potrosimo s sladkorjem v prahu ali pa priloลพimo ลพliฤko marmelade oziroma sadnega pripravka.

V naลกi spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite