Za ta preprost kolač potrebujemo le nekaj časa, pa se nam bo hitro topil v ustih.
Sestavine za lahek cheesecake
Testo
- 4 rumenjaki
- 100 g sladkorja (penasto vmešamo)
- 170 g stopljenega masla
- 10 g pecilnega praška
- 250 g moke tipa 500
Nadev
- 4 beljaki
- 100 g sladkorja
- 60 g gustina
- 1 velik lonček kisle smetane (410 g)
- 3 navadne jogurte (180 g)
Postopek
Testo
1Ločimo rumenjake in beljake. Uporabimo samo rumenjake, v katere penasto vmešamo sladkor, dodamo stopljeno maslo, moko in pecilni prašek. Testo mora biti mehko in masleno.
2Polovico testa zavijemo v folijo za živila in damo v zmrzovalnik za 15 minut, drugo polovico testa z roko ali lopatico porazdelimo po tortnem modelu.
Nadev
3Zmešamo beljake, sladkor, gustin, kislo smetano in jogurte. Tekočo zmes prelijemo prek testa. Vmes vklopimo pečico na 200°C ventilatorsko. Drugo polovico testa nežno z ribežnikom naribamo čez belo maso.
4Pečemo 20 minut pri 200°C, nato pečico znižamo na 180°C in pečemo še približno 25 minut.
5Ohlajen cheesecake potrosimo s sladkorjem v prahu ali pa priložimo žličko marmelade oziroma sadnega pripravka.