Popečeni kruhki z gobicami in gorgonzolo so slasten prigrizek, ki ga lahko postrežemo za večerjo ali popoldansko malico.
Sestavine
- 5 kosov belega kruha
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- 250 g poljubne sorte gobic, najbolje se obnesejo lisičke
- 100 g sladke ali pikantne gorgonzole
- poper in sol po okusu
- 50 g sveže rukole
- 1 žlica oljčnega olja
Postopek
1Česen sesekljamo in ga popražimo na oljčnem olju. Pražimo samo toliko, da zadiši. Dodamo očiščene in narezane gobe; uporabimo tiste, ki so nam najljubše, mi predlagamo lisičke. Znižamo temperaturo, pokrijemo in dušimo do mehkega v lastnem soku, kar traja približno 10 minut. Po potrebi zalivamo z vodo.
2Nato pokrov odkrijemo, omako posolimo, popramo in na močnem ognju mešamo toliko časa, da povre vsa tekočina.
3Pečico segrejemo na 220°C in na pekač razporedimo rezine kruha. Pustimo, da se peče nekaj minut, dokler rahlo ne porjavi.
4Na vroče rezine namažemo gorgonzolo in po njej razporedimo gobice. Kruhke vrnemo za 2-3 minute v pečico. Na servirni krožnik pokapljamo malo oljčnega olja, potresemo s svežo rukolo in nanjo postavimo vroče, opečene kruhke. Postrežemo takoj.