Kremna juha iz jajčevcev

Znam svetuje

Odlična kremna juha iz jajčevcev, zelene, krompirja in korenčka.

Sestavine za kremno juho iz jajčevcev

  • 2 jajčevca
  • 2 korenčka
  • 2 krompirja
  • 2 stebli zelene
  • 1 velika čebula
  • 1 l jušne osnove
  • 3 stroki česna
  • šopek peteršilja
  • 1/2 žličke muškatnega oreška
  • majaron
  • timijan
  • sol
  • poper
  • 3 žlice dobrega oljčnega olja
  • 1 kisla smetana

Postopek

1Jajčevce olupite, narežite na manjše kocke, rahlo posolite in pustite približno 30 minut na cedilu, da spustijo grenko tekočino. V tem času nasekljajte čebulo in česen, korenček olupite in narežite na kolobarje, zeleno in peteršilj pa drobno nasekljajte.

2V večji lonec dodajte oljčno olje in na njem počasi prepražite nasekljano čebulo. Rahlo jo posolite, da spusti sladkobo in postekleni, kar bo dalo juhi boljši okus.

3Ko je čebula mehka, dodajte česen in peteršilj. Na hitro popražite, da zadiši, saj bo to ustvarilo aromatično osnovo za juho.

4Dodajte pripravljene kocke jajčevcev in korenček ter jih pražite približno 5 minut na zmernem ognju. S tem boste okrepili okus zelenjave.

5V lonec prilijte približno 1 liter vroče zelenjavne jušne osnove. Dodajte izbrane začimbe (sol, poper, lovorov list, ščepec timijana ali bazilike). Vmešajte še na kocke narezan olupljen krompir za večjo kremnost juhe.

6Juho kuhajte približno 20 minut na srednjem ognju, dokler se vsa zelenjava popolnoma ne zmehča in krompir začne razpadati.

7S paličnim mešalnikom juho zmiksajte do gladke, kremne teksture. Vmešajte nekaj žlic kisle smetane za bolj bogat okus in juho postrezite takoj, okrašeno s svežim peteršiljem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite