Pohani jajčevci

Znam svetuje

Poletje, pikniki, dobro meso in še boljše priloge – ena od teh so lahko tudi pohani jajčevci. Še hladni so odlični.

Sestavine za pohane jajčevce

  • 2 velika jajčevca
  • 2 jajci
  • 75 g moke
  • 100 g drobtin
  • sol
  • poper
  • olje za cvrtje

Postopek

1Jajčevce operemo in narežemo na centimeter debele kolute. Razporedimo jih na rešetko in potresemo z grobo soljo. Pustimo, da se pri sobni temperaturi odcejajo slabo uro. Nato jih oplaknemo pod tekočo vodo in osušimo.

2Jajci v globokem krožniku dobro razžvrkljamo s ščepcem soli in popra. Pripravimo si 3 krožnike, na enega damo moko, v drugem imamo jajca, na tretjega pa stresemo drobtinice.

3V večji ponvi segrejemo olje za cvrtje na približno 170°C, preverimo s kuhalnico tako, da jo potopimo v olje, in ko se okoli nje začnejo delati mehurčki, je olje pravšnje. 

4Vsak kos jajčevca najprej pomočimo v moko, nato v jajce in nazadnje v drobtinice. Z dlanmi malo pritisnemo, da se drobtine lepo oprimejo jajčevca.

5Cvremo jih v več rundah približno pet minut, vmes jih s kuhinjsko pinceto obrnemo. Med cvrtjem se ne smejo dotikati med samo, olja mora biti dovolj, da plavajo v njemu. Odlagamo jih na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.

6Postrežemo z jogurtovo ali paradižnikovo pikantno omako.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite