Se vam kdaj zgodi, da v hladilniku ne najdete ničesar, da bi skuhali hitro kosilo. No, če imate korenje, je tole odlična rešitev, hitro bo pripravljeno, zdravo, nasitno in okusno.
Sestavine za korenčkovo juho s pšeničnim zdrobom
- 700 g korenja
 - 80 g pšeničnega zdroba
 - 2 drobno nasekljani čebuli
 - 1 l zelenjavne jušne osnove
 - 20 g masla
 - 1 žlička soli
 - šopek svežega drobnjaka
 
Postopek
1Korenček dobro ostrgamo in ga naribamo. V večjem loncu razpustimo maslo, na njem najprej nekaj minut pražimo čebulo, nato dodamo še korenček in sol, ob stalnem mešanju nadaljujemo s praženjem še minutko ali dve.
2Dodamo še pšenični zdrob, dobro premešamo in zalijemo z jušno osnovo.
3Kuhamo toliko časa, da se korenje zmehča, približno 15 minut in jo s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladko, kremno juho.
4Razdelimo na krožnike in okrasimo s svežim nasekljanim drobnjakom. Juhi lahko primešamo še eno žlico kisle smetane.