Hrustljavo ocvrti mavrahi

Znam svetuje

Hrustljavo ocvrti mavrahi so ลกe en odliฤen naฤin, kako pripraviti te okusne gobe. Mavrahi ali uลพitni smrฤki rastejo samo spomladi, podobni pa so satju z globokimi udrtinami. Klobuk je jajฤast in podolgovat, bet pa votel, nekoliko debelejลกi na dnu.

Mavrahi spominjajo na miniaturno boลพiฤno drevesce. Hrustljavo ocvrti, postreลพeni s poljubno omako, so izjemno okusni.

Sestavine za hrustljavo ocvrte mavrahe

  • 500 g mavrahov
  • 200 g moke
  • 1/4 ลพliฤke kajenskega popra
  • 1/4 ลพliฤke ฤesna v prahu
  • 2 jajci
  • 70 ml mleka
  • 1 velika ลพlica soli+ ลกฤepec za jajci
  • olje za cvrtje

Postopek

1V veliko skledo natoฤimo mrzlo vodo in ji primeลกamo eno veliko ลพlico soli. Mavrahe malo oฤistimo in potopimo v vodo s soljo. Namakamo 20-25 minut, da vse ลพuลพelke priplavajo na povrลกje. Sicer nam ostanejo v satju in jemo gobe z dodatki ๐Ÿ˜Š.

2Jajci in mleko damo na globok kroลพnik ali skledo,ย  malo posolimo in dobro premeลกamo. Moko zmeลกamo s kajenskim poprom in ฤesnom v prahu in damo na plitek kroลพnik.

3Olje segrejemo na zmerno temperaturo, vanj potopimo leseno kuhalnico, in ko se okoli nje zaฤnejo nabirati mehurฤki, je pravลกnje. Cvremo na nizki temperaturi.

4Mavrahe prereลพemo na polovice, najprej jih potopimo v jajce, nato povaljamo v moki. Da dobimo res lepo hrustljavo zapeฤeno skorjico, ta postopek ponovimo.

5Mavrahe cvremo poฤasi, nekje ลกest minut na stran, da jih res dobro termiฤno obdelamo, ker nam v nasprotnem primeru lahko povzroฤijo hude boleฤine v ลพelodcu in slabost. ฤŒe se nam olje vmes preveฤ segreje, ga za nekaj ฤasa odstavimo s ลกtedilnika.

6Ocvrte mavrahe postreลพemo takoj, lahko jih ลกe dodatno posolimo ali dodamo kakลกno omako.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite