Piščančji ragu s smetano

Znam svetuje

Le kdo ne pozna jedi, ki ji pravimo piščančji ragu s smetano. Ali ga znate tudi narediti? No, preberite recept pa ga boste znali.

Piščančji ragu s smetano ima več razlogov, zakaj je tako dober. Smetana dodaja bogatost in kremasto teksturo piščančjemu raguju. Okus smetane se lepo zlije z okusom piščanca in ostalih sestavin, kar ustvari slastno jed.

Smetana ohranja piščančje meso sočno in nežno. Omogoča, da se meso kuha v kremasti omaki, kar pripomore k ohranitvi sočnosti in mehkobe. Smetana lahko poudari in izboljša arome drugih sestavin, kot so čebula, česen, zelišča in začimbe, kar ustvari kompleksen in privlačen okus.

Piščančji ragu s smetano je prilagodljiv recept. Dodajanje različnih zelišč, začimb ali zelenjave omogoča, da prilagodite okus raguja svojim željam.

Sestavine za piščančji ragu s smetano

  • 700 g piščanca brez kosti
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica masla
  • 2 dl sladke smetane
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 dl tople piščančje jušne osnove
  • sol
  • poper
  • 1 žlička mlete rdeče paprike
  • 1 pekoča paprika po okusu
  • 1 žlička kurkume
  • sesekljan peteršilj – šopek
  • majhen šopek drobnjaka

Postopek

1Piščanca zrežemo na kocke. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja in na njem popečemo piščanca z vseh strani. Meso preložimo v drugo posodo in ga shranimo na toplem.

2V isti ponvi razpustimo maslo in na njem popražimo drobno sesekljano čebulo, ki jo malo posolimo.

3Ko se čebula razpusti in povre vsa tekočina, ki jo je spustila, dodamo nasekljan česen in peteršilj ter pražimo toliko časa, da česen zadiši.

4Kose piščanca vrnemo v ponev, posujemo s sladko papriko in, če želite pikanten ragu, tudi z malo pekoče paprike. Ne pozabimo na kurkumo.

5Zmanjšamo ogenj in dobro premešamo. Zalijemo s piščančjo osnovo in dušimo toliko časa, da povre polovica tekočine. Zalijemo še s smetano in poskusimo, če je dovolj slano. Malo popramo in kuhamo še približno pet minut, da se ragu zgosti.

6Postrežemo ga z belim rižem ali testeninami, posujemo še z nasekljanim drobnjakom in jed je pripravljena.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite