Soฤen in mehek makov biskvit prelit s ฤokolado, enostaven za pripravo, saj sestavin za biskvit ni potrebno tehtati. Za makovo pecivo z jabolki uporabimo kar jogurtov lonฤek.
Sestavine za makovo pecivo z jabolki
Biskvit
- 3 jajca
- 2 lonฤka moke
- 2 lonฤka mletega maka
- 1 lonฤek mleka
- 1 lonฤek stopljenega masla
- 1 pecilni praลกek
- 1 lonฤek sladkorja
- po ลพelji 1 ลพlica ruma
- ลกฤepec soli
- 3 jabolka
- sok polovice limone
ฤokoladni preliv
- 180 g ฤokoladnih kapljic
- 80 g masla
Postopek
1Jabolka olupimo in grobo naribamo in zmeลกamo z ลพlico sladkorja in limoninim sokom.
2Rumenjake in beljake loฤimo ter rumenjake in sladkor penasto vmeลกamo. Dodamo mleko, maslo in rum ter premeลกamo.
3Moko presejemo in zmeลกamo s pecilnim praลกkom, soljo in mletim makom.
4Med stalnim meลกanjem suhe sestavine dodajamo v mokre. Dobro premeลกamo in vmeลกamo naribana jabolka. Beljake stepemo v ฤvrst sneg in jih na koncu z lopatko vmeลกamo v biskvit.
5Pekaฤ obloลพimo s peki papirjem in vanj prelijemo testo. Peฤemo v peฤici, ki smo jo segreli na 180ยฐC pribliลพno 25โ30 minut.
6Z zobotrebcem preverimo, ฤe je biskvit peฤen in po potrebi ฤas peke podaljลกamo.
7Maslo nareลพemo na manjลกe koลกฤke in skupaj s ฤokolado damo v posodo. ฤokolado stopimo na vodni kopeli, prelijemo po biskvitu in poฤakamo, da se nekoliko ohladi in strdi. Pecivo nareลพemo na kocke in postreลพemo.