Osveลพujoฤe tortice kiselkastega okusa, ki vas bodo navduลกile. Priprava je zelo enostavna, sestavin je dovolj za 4 tortice.
Sestavine za mini malinove tortice
Tanek biskvit
- 1 jajce
- 50 g sladkorja
- 120 g moke
- 1/2 pecilnega praลกka
- 1 dcl mleka
- 40 g stopljenega masla
- ลกฤepec soli
Malinova krema
- 250 ml smetane
- 250 g zmrznjenih malin
- 3 ลพlice sladkorja
- 1 ลพelatina fix
- 1 vaniljev sladkor
Malinov ลพele
- 200 g zmrznjenih malin
- 3 ลพlice sladkorja
- 1 ลพelatina fix
- bezgov sirup razredฤen z vodo (1 del sirupa, dva dela vode)
Postopek
1Moko, pecilni praลกek in sol zmeลกamo med seboj. Jajce in sladkor penasto vmeลกamo, dodamo mleko in stopljeno maslo, premeลกamo in med stalnim meลกanjem poฤasi dodajamo suhe sestavine. Maso prelijemo v pekaฤ, obloลพen s peki papirjem in peฤemo pribliลพno 10 minut na 200ยฐC. Peฤeno testo nekoliko ohladimo in iz njega z modelฤkom za mini tortice izreลพemo 4 kroge.
2Modelฤke obloลพimo z acetatno folijo, da bomo tortice laลพje vzeli iz modelฤka. Na dno poloลพimo biskvit, ga z vilicami veฤkrat prebodemo in namoฤimo z bezgovim sokom.
3Maline damo v posodo, dodamo oba sladkorja in ลพlico vode ter skuhamo toliko, da se odmrznejo in se sladkor raztopi. Kuhane maline zmiksamo s paliฤnim meลกalnikom in precedimo ฤez gosto cedilo, da odstranimo peลกke. Sladko smetano stepemo do ฤvrstega in ji vmeลกamo ohlajen malinov pire. Dobro premeลกamo, da je masa enakomerna in na koncu z elektriฤno metlico vmeลกamo ลพelatino fix.
4Kremo nalijemo v modelฤke na biskvit, jo poravnamo in postavimo v zmrzovalnik za 15 minut, da se nekoliko strdi.
5Medtem naredimo malinov ลพele. Postopek je enak kot prej, maline damo v posodo, dodamo sladkor in malo vode, skuhamo, da se maline odmrznejo, zmiksamo in precedimo.
6Malinov pire ohladimo in nato z metlico vmeลกamo ลพelatino fix. Nalijemo na ohlajeno kremo in tortice postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure ali ลกe bolje ฤez noฤ.