Lignji s krompirjem v omaki

Znam svetuje

Klasiฤen recept, ki temelji na preprostih, a uravnoteลพenih sestavinah, iz katerih naredimo okusno kosilo.

Sestavine

  • 1,2 kg oฤiลกฤenih lignjev
  • 1 kg krompirja
  • 400 ml paradiลพnikove omake
  • 100 ml suhega belega vina
  • 3 stroke ฤesna
  • 1 ลพlica mlete paprike
  • ลกopek sesekljanega peterลกilja
  • sol in poper
  • 0,3 dl oljฤnega olja

Postopek

1Lignje nareลพemo na obroฤke, lovke pa na manjลกe koลกฤke. Speremo s tekoฤo vodo in jih dobro odcedimo. Stresemo jih na papirnato brisaฤko in osuลกimo.

2V veฤji ponvi segrejemo oljฤno olje in dodamo nasekljan ฤesen, ko ta zadiลกi, v ponev stresemo lignje. Duลกimo nekaj minut, nato dolijemo vino. Na moฤnem ognju vremo nekaj minut, da izhlapi alkohol.

3Zalijemo ลกe s paradiลพnikovo omako, zniลพamo temperaturo in pokrito kuhamo 15 minut.

4Medtem krompir olupimo in nareลพemo na majhne koลกฤke. Dodamo ga v ponev, posolimo, popopramo in potresemo z mleto papriko. Lahko dodamo tudi malo pekoฤe paprike.

5Pokrito kuhamo ลกe 20 minut, da se krompir zmehฤa. Preverimo, ฤe je omaka preredka, odkrito kuhamo ลกe 5-10 minut. Odstavimo z ognja, pustimo pet minut poฤivati, pred serviranjem potresemo z nasekljanim peterลกiljem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite