Greลกiti ni dobro, ampak obฤutek, ko poskusimo jogurtov greh, je pa boลพanski. Potrebujemo sadni jogurt po izbiri, pa kislo smetano, jajca in Limonฤelo ter ลกe nekaj dodatkov, zaradi katerih je jogurtov greh pregreลกno dober.
Sestavine za jogurtov greh
- 1 lonฤek sadnega jogurta
- 1 lonฤek kisle smetane
- 2 jajci
- 1 lonฤek trsnega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 2 lonฤka moke
- 1 pecilni praลกek
- 1 dcl rastlinske smetane
- 1-2 zamaลกka Limonฤela
- vaniljevo ali mandljevo aromo (po ลพelji)
Priprava
1Peฤico segrejemo na 170-180ยฐC. Nato zmeลกamo lonฤek sadnega jogurta, lonฤek kisle smetane, 2 jajci, lonฤek trsnega sladkorja in vaniljev sladkor.
2Dodamo 2 lonฤka moke, pecilni praลกek, rastlinsko smetano, Limonฤelo ter vaniljevo ali mandljevo aromo (po ลพelji) ter zmeลกamo v gladko zmes.
2Maso vlijemo v manjลกi namaลกฤeni pekaฤ in peฤemo v segreti peฤici 35-40 minut. Jogurtov greh lahko tudi okrasimo, uporabimo pa tisto, kar nam je doma na voljo.