Rižota s piščančjim mesom

Morda vas zanima

Kremna, okusna rižota s piščančjim mesom, je lahko na naši mizi večkrat, saj z majhnimi spremembami, lahko spreminjamo okus. Dodamo curry, grah, bučke…

Sestavine

  • 1 piščančje prsi
  • 370 g riža
  • 2 korenčka
  • 1 čebula
  • 1 žlica sveže nasekljanega peteršilja
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • 2 dl suhega belega vina
  • 8 dl tople jušne osnove
  • 0,3 dl oljčnega olja
  • 15 g masla
  • sol in poper po okusu

Postopek

1Piščančje prsi operemo, osušimo s papirnato brisačo in narežemo na majhne kocke. Čebulo olupimo in nasekljamo, korenček ostrgamo in narežemo na kolute.

2V večji ponvi segrejemo oljčno olje in na njem zlato rumeno popečemo piščanca, ki ga pred tem malo posolimo in popopramo. Vzamemo ga iz ponve in shranimo na toplem.

3V isto ponev damo najprej čebulo, jo malo posolimo in pražimo nekaj minut, da se zmehča. Nato dodamo korenček in riž, na hitro prepražimo in zalijemo z belim vinom. Na visoki temperaturi dušimo toliko časa, da vino izhlapi, ob tem stalno mešamo.

4Dodamo zajemalko jušne osnove, mešamo, ko tekočina izhlapi, dodamo naslednjo zajemalko. To ponavljamo toliko časa, da je riž skoraj kuhan, nekje 16-18 minut, oziroma držimo se navodil na embalaži.

5Dve minuti pred koncem dodamo še piščančje meso, dušimo, čisto na koncu pa primešamo še nariban parmezan in košček masla. Dobro premešamo in pustimo dve minuti, preden postrežemo dodamo še nasekljan peteršilj.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -