Rižev narastek z rozinami

Morda vas zanima

- Oglas -

Sladica, ki smo jo imeli radi že kot otroci in tudi zdaj ni nič drugače.

Sestavine

  • 700 ml mleka
  • 150 g riža
  • 3 žlice medu
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 3 jajca
  • maslo za pekač
  • 80 g rozin
  • ščepec soli

Postopek

1V lonec z dnom proti prijemanju zlijemo mleko, ga malo posolimo in dodamo riž. Pustimo da zavre (občasno premešamo), nato med stalnim mešanjem kuhamo do mehkega, približno 20 minut in pazimo, da se nam ne prismodi.

2V topel mlečni riž vmešamo med in pustimo, da se popolnoma ohladi. Rozine po želji namočimo v rum.

3Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjakom dodamo vaniljev sladkor in jih penasto vmešamo. V ohlajen mlečni riž, prelijemo stepene rumenjake, dodamo rozine in vse skupaj dobro premešamo.

4V višji posodi stepemo še beljake, da dobimo trd sneg. Nežno ga vmešamo v maso in vse skupaj prelijemo v pekač, ki smo ga namazali z maslom.

5Rižev narastek pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180°C, 45 – 50 minut, da se po vrhu lepo zlatorumeno zapeče. Če se nam po vrhu prehitro obarva ali začne žgati, ga lahko pokrijemo s peki papirjem ali aluminijasto folijo in nadaljujemo s peko.

Prejšnji članekPiškoti s sivko
Naslednji članekMelona s pršutom
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -