Pita gin tonik

Znam svetuje

Vaลก najljubลกi koktajl smo spremenili v sladico. Uลพivajte jo (v druลพbi odraslih, seveda) ob kozarcu gin tonika.

Sestavine

Testo

  • 200 g bele moke
  • 35 g sladkorja v prahu
  • 75 g hladnega masla
  • 2 ลพliฤki limonine lupinice
  • 1 rumenjak
  • 50 ml hladnega tonika
  • ยฝ ลพliฤke soli

Krema

  • 4 jajca
  • 180 ml limoninega soka
  • 1 ลพliฤka naribane limonine lupinice
  • 160 g sladkorja
  • 150 ml sladke smetane
  • 60 ml gina

Preliv

  • 250 ml tonika
  • 60 ml gina
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 limoni โ€“ sok
  • tanka limonina lupinica samo rumeni del
  • 6 brinovih jagod โ€“ strtih

Postopek

1Moko presejemo na delovno povrลกino, na sredini naredimo jamico, v katero damo rumenjak in tonik. Na obod nareลพemo maslo, dodamo sladkor v prahu, sol in limonino lupinico. Zamesimo gladko testo, ga pokrijemo in damo za pol ure v hladilnik.

2Peฤico predgrejemo na 180ยฐC, pekaฤ z visokim robom, premera 23 cm, obloลพimo s peki papirjem. Ohlajeno testo razvaljamo na 0,5 cm debeline in ga razporedimo v pripravljen pekaฤ. Oblikujemo 3 cm visok rob. Dno veฤkrat prebodemo z vilicami, na testo poloลพimo peki papir in obteลพimo s uteลพmi za peko ali suhim fiลพolom. Peฤemo 15 minut โ€“ slepa peka. Peฤeno osnovo vzamemo iz peฤice in pustimo, da se ohladi.

3Kremo pripravimo tako, da jajca penasto vmeลกamo s sladkorjem, meลกamo toliko ฤasa, da se sladkor popolnoma stopi in zmes spremeni barvo. Dodamo smetano, gin, limonino lupinico in limonin sok, dobro premeลกamo in vlijemo na ohlajeno testo. Vrnemo v peฤico in peฤemo 25 minut, da se krema strdi.

4Pripravimo ลกe preliv. Sladkor, tonik, limonino lupinico in limonin sok nalijemo v kozico in na zmernem ognju meลกamo toliko ฤasa, da se sladkor popolnoma stopi. Dodamo gin in brinove jagode, ki jih rahlo stremo s hrbtno stranjo noลพa. Duลกimo ลกe 12-15 minut, da se sirup nekoliko zgosti. Odstavimo z ognja in poberemo ven brinove jagode.

5Na ohlajeno pito namaลพemo ลกe naลก sirup in postreลพemo. Aja, ลกe kozarec gin tonika moramo pripraviti – recept najdete v zavihku napitki.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite