Pecivo iz pšeničnega zdroba

Morda vas zanima

- Oglas -

Pecivo, narejeno po receptu stare šole.

Sestavine

  • 70 g mehkega masla
  • 70 g sladkorja v prahu
  • limonin sladkor
  • 2 jajci
  • 200 g pšeničnega zdroba
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 grški jogurt ( 125 g)
  • 40 g mletih lešnikov
  • 25 sliv za preliv

Priprava

1Maslo penasto umešamo s sladkorjem v prahu. Dodamo jajci in limonin sladkor. Pecilni prašek primešamo zdrobu in mešanico počasi vmešamo v jajci. Jogurt zmešamo z mletimi lešniki in mešanico postopoma dodajamo ostalim sestavinam. Dobljeno maso preložimo v pekač, pokrit s peki papirjem. Pečemo 35 minut na 180°C.

2Ko se pecivo peče, pokuhamo slive z nekaj sladkorja, da dobimo strukturo marmelade. Slive še zmiksamo s paličnim mešalnikom in po potrebi dodamo agar agar (rastlinsko želatino), da bo preliv malo bolj kompakten – a ne preveč, ker potrebujemo sočnost.

3Skoraj ohlajeno pecivo prelijemo s slivovim prelivom.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -