Kokosovi cake popsi z ruby čokolado

Morda vas zanima

- Oglas -

Okusne kokosove kroglice, ki bodo popestrile našo rojstnodnevno zabavo. Če se ne želimo mučiti s postavljanjem kroglic na paličico, jih preprosto postavimo v papirnate modelčke za mini muffine. Biskvita je dovolj za približno 40 kroglic.

Sestavine

Biskvit

  • 3 jajca
  • 70 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 70 g kokosa
  • 80 g bele moke
  • 70 ml mleka
  • 60 g stopljenega masla
  • ščepec soli
  • ½ pecilnega praška
  • 4 žlice bele linolade
  • 4 žlice sladke smetane
  • 60 g ruby čokolade
  • 30 g masla
  • različni sladkorni okraski

Postopek

1Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjake in oba sladkorja penasto vmešamo, dodamo mleko in stopljeno maslo ter na hitro premešamo. Moki vmešamo pecilni prašek, sol in kokos in jo med stalnim mešanjem postopoma dodajamo v zmes. Beljake stepemo v čvrst sneg in jih z lopatko počasi vmešamo v testo.

2Testo za biskvit zlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in pečemo približno 20 minut na 180°C. Pred koncem peke naredimo test z zobotrebcem – če se nič ne prime nanj, je biskvit pečen.

3Biskvit ohladimo, nato ga z rokami nadrobimo v posodo. Dodamo linolado in sladko smetano ter dobro pregnetemo. Smetano dodajamo postopoma, po potrebi tudi kakšno žlico več, saj masa za cake popse mora biti sočna in ne preveč mehka ter se mora lepo blikovati v kroglice.

4Iz mase naredimo kroglice in jih za 10 minut postavimo v zmrzovalnik. Medtem na vodni kopeli stopimo ruby čokolado in maslo. Čokolada mora biti dovolj tekoča, da bomo kroglice lepo oblivali, po potrebi dodamo maslo.

5Kroglice vzamemo iz zmrzovalnika in jih začnemo pomakati v stopljeno čokolado. Pomagamo si lahko z leseno paličico. Nanjo napičimo kroglico, jo pomočimo v čokolado, odcedimo in kroglico odložimo na peki papir. Paličico odstranimo in luknjico zakrijemo s čokolado. Takoj okrasimo z okraski po izbiri.

6Kroglice pustimo na peki papirju približno 20 minut, da se čokolada strdi, nato jih preložimo v papirčke za mini muffine. Hranimo jih v hladilniku in vzamemo iz njega kako uro, preden jih bomo postregli, da se malo omehčajo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -