Iščete popoln recept za domačo Nutello? Potem ste na pravem mestu! Naš recept za domačo Nutello vam bo omogočil, da ustvarite to slastno poslastico kar v udobju svoje kuhinje.
Domača Nutella je ne samo okusnejša, ampak tudi bolj zdrava alternativa trgovinskim različicam, saj ne vsebuje umetnih dodatkov in konzervansov.
Kdo ne pozna priljubljene Nutelle, otroci, pa tudi odrasli jo obožujemo namazano na kruhu, palačinkah, uporabljamo jo pri pripravi sladic in podobno.
Zakaj je ne bi pripravili kar sami, recept je preprost, poskusite pa pripraviti svojo različico. Mi vam ponujamo tole.
Sestavine za domačo Nutello
- 80 g oluščenih lešnikov
- 25 ml semenskega olja
- 30 g nerafiniranega trsnega sladkorja
- 5 g grenkega kakava
- 2 kapljici vanilijeve esence
- 150 g mlečne čokolade
- majhen ščepec soli
Postopek
1Pečico segrejte na 180 stopinj in v njej pecite lešnike 10-12 minut, da zadišijo. Če smo kupili neolupljene, jih zavijemo v bombažno krpo, malo podrgnemo in odstranimo olupke.
2Še tople lešnike damo v sekljalnik in sekljamo toliko časa, da začnejo spuščati olje in dobimo lešnikovo maslo.
3Dodamo surovi trsni sladkor in gnetemo še nekaj minut. Nerafiniran trsni sladkor namazu prepreči, da bi imel zrnato konsistenco.
4Lešnike s sladkorjem prestavimo v skledo, dodamo kakav in majhen ščep soli. Dobro premešamo.
5V vodni kopeli raztopimo mlečno čokolado.
6Kakavovi zmesi dodamo olje in vanilijevo esenco in spet dobro premešamo, da se sestavine povežejo med sabo.
7Na koncu dodamo še stopljeno čokolado, spet dobro premešamo. Mešamo toliko časa, dokler ne dobimo homogene kreme.
8Damo da v steklen kozarček in pustimo v hladilniku vsaj dve uri. Uporaben je dva tedna. No ja, če vam bo toliko časa zdržal, pri nas čudežno zgine.