Cake popsi

Morda vas zanima

- Oglas -

Za pripravo si moramo vzeti dovolj časa. Če vam ne uspe prvič, bo pa zagotovo naslednjič. Včasih sproti vidimo, kaj je šlo narobe.

Sestavine

Biskvit

 • 5 jajc
 • 100 g sladkorja
 • 200 g moke
 • 1 vaniljev sladkor
 • 100 g mlečne čokolade
 • 120 g masla
 • 1 pecilni prašek

Potrebujemo še

 • 2-3 žlice nutelle
 • 2 veliki žlici kokosove masti
 • 200 g temne ali bele čokolade za kuhanje, lahko tudi vsake polovico
 • lesene ali plastične palčke – 50 kosov
 • različne posipe za okras: mlete lešnike, perlice, kokos …

Priprava

1Rumenjake ločimo od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg, da bo to lažje, jim dodamo ščepec soli in žlico mrzle vode. Rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem. Nad soparo stopimo maslo s čokolado. Mešanico dobro ohladimo in jo dodamo stepenim jajcem s sladkorjem. Pecilni prašek, še bolje vinski kamen, pomešamo z moko in skupaj vmešamo v maso, dobro premešamo, najbolje z električnim mešalcem. Sneg iz beljakov narahlo vmešamo v testo.

2Pečico predgrejemo na 180 °C, pekač premera 27 cm obložimo s peki papirjem. Testo vlijemo v pekač in nekajkrat z njim potolčemo po mizi, da se lepo razporedi in da ni mehurčkov. Pečemo 20-25 minut. Če se po vrhu preveč peče, maso pokrijemo s peki papirjem. Pečeno testo ohladimo in zdrobimo na čim manjše koščke, praktično s prsti naredimo drobtinice.

3Biskvitu primešamo nutello, in sicer toliko, da je testo primerno za oblikovanje kroglic, to pomeni, da mora biti testo še malo packasto. Z rokami oblikujemo približno tri centimetre velike kroglice in jih polagamo na pekač. Da bodo enako velike, jih lahko tehtamo.

4Ko so narejene, pekač postavimo za eno uro v hladilnik, da se lepo strdijo. Pripravimo čokolado za oblivanje. V vodni kopeli stopimo belo ali temno čokolado, ki smo ji primešali kokosovo mast. Počakamo, da se obliv ohladi, pripravimo paličice in narejene biskvitne kroglice.

5Paličico pomočimo v čokoladni obliv približno en centimeter globoko in jo zapičimo na sredino kroglice. Ko tako pripravimo vse kroglice, jih spet postavimo za eno uro v hladilnik, da kroglice ne bodo drsele po paličici. Medtem si pripravimo različne posipe za okrasitev in kozarce, kamor bomo odlagali narejene popse.

6Oblivu oziroma več oblivom – na tem koraku se lahko malo poigrate z barvami, mešate beli in temni obliv – dodajate perlice, čokoladne mrvice in podobno. Obliv in cake popsi morajo biti približno iste temperature, da se čim bolje oblivajo. Skratka, obliv naj bo tekoč in hladen, ravno toliko, da se še lepo obliva. Kroglico pomočimo v stopljeno čokolado, nato jo toliko časa vrtimo med prsti, da odteče ves odvečni obliv. Postavimo jo v kozarec. Pri tem pazimo, da kroglice se ne dotikajo med seboj.

7Posujemo še z dodatki in tako narejene spet postavimo za eno uro v hladilnik. Namesto nutelle lahko uporabimo tudi mascarpone. Če so popsi za odrasle, dodamo malo ruma. Skratka pri pripravi cake popsov lahko pustimo domišljiji prosto pot.

Prejšnji članekPesto iz rukole
Naslednji članekDomača figova marmelada
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -