Bounty cake popsi

Morda vas zanima

- Oglas -

Kokos in temna čokolada – zmagovalna kombinacija. Biskvita je dovolj za približno 40 kroglic.

Sestavine

Biskvit

  • 3 jajca
  • 70 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 70 g kokosa
  • 80 g bele moke
  • 70 ml mleka
  • 60 g stopljenega masla
  • ščepec soli
  • ½ pecilnega praška
  • 4 žlice bele linolade
  • 4 žlice sladke smetane
  • 60 g temnih čokoladnih kapljic + še 10 g (če jih dajemo na paličice)
  • 30 g masla
  • kokos in čokoladne mrvice za posip
  • paličice za cake popse

Postopek

1Moki vmešamo kokos, pecilni prašek in sol. Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjakom dodamo oba sladkorja in jih penasto vmešamo. Dodamo mleko in stopljeno maslo ter na hitro premešamo, nato med stalnim mešanjem počasi dodajamo suhe sestavine. Beljake stepemo v čvrst sneg in jih z lopatko počasi vmešamo v biskvit.  

2Testo za biskvit zlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in v predhodno segreti pečici pečemo približno 20 minut na 180°C. Pred koncem peke naredimo test z zobotrebcem – če se nanj nič ne prime, je biskvit pečen. Po potrebi čas peke podaljšamo.

3Biskvit ohladimo, nato ga z rokami nadrobimo v posodo. Dodamo linolado in sladko smetano ter dobro pregnetemo. Sladko smetano dodajamo postopoma, da masa ne bo premokra in sproti po potrebi dodamo še kakšno žlico. Masa za cake popse mora biti sočna in ne preveč mehka, lepo se mora oblikovati v kroglice.

4Iz mase naredimo kroglice in jih za 5 minut postavimo v zmrzovalnik. Medtem na vodni kopeli stopimo 10 g temne čokolade. Kroglice vzamemo iz zmrzovalnika, vrh paličice potopimo v stopljeno čokolado in jo zapičimo v kroglico. Zapičimo malo več kot do polovice kroglice, za toliko pa tudi pomočimo paličico.

5Ko imajo vse kroglice paličico, jih ponovno postavimo v zmrzovalnik za 5 minut, da se čokolada ohladi in nam kroglice ne bodo polzele po paličici navzdol. Medtem ko se hladijo, na vodni kopeli stopimo preostalo temno čokolado z maslom. Po potrebi dodamo še malo masla, saj mora biti čokolada dovolj tekoča, da bomo kroglice lepo oblivali.

6Kroglice vzamemo iz zmrzovalnika in jih pomakamo v stopljeno čokolado ter takoj potresem s kokosom ali čokoladnimi mrvicami. Odlagamo jih v kozarec in postavimo v hladilnik. Kakšno uro, preden jih bomo postregli, jih vzamemo iz hladilnika, da se malo omehčajo.

Nasvet

7Če uporabimo papirnate paličice, nam bodo kroglice manj polzele navzdol. Če nimamo časa, da bi se ukvarjali s postavljanjem na paličice, lahko cake popse damo v modelčke za mini muffine.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -