Pica zavitek

Morda vas zanima

- Oglas -

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste v hladilniku imeli vse in hkrati nič? Pa tuhtaš, za golaž je premalo tega, za juho premalo onega, za testenine bi morda bilo ravno prav, oh … pa smo jih je včeraj jedli, hmmmmm …  kaj pa rižota? Aja, oče pride na obisk, pa ni ravno navdušen nad rižoto, pa ta mala tudi ne bo rižote z brokolijem jedla. Vuala, imam vlečeno testo.

Rešitev!!! Pica zavitek.

Sestavine

  • paket vlečenega testa iz trgovine (lahko ga naredimo tudi sami)
  • paradižnikova mezga
  • origano
  • kar je v hladilniku na bazi slanega in kislega za porabiti
  • 1 jajce
  • sojina omaka

Priprava

1Pečico segrejemo na 180 °C, pekač obložimo s peki papirjem, odpremo vlečeno testo, na list testa namažemo štiri jušne žlice paradižnikove mezge, posujemo z origanom in dodamo priljubljene sestavine oziroma sestavine, ki jih imamo za porabiti. 

2Mi smo uporabili že narezano poli salamo, kraško suho salamo, sir gauda in sir trapist. Salamo in sir enakomerno porazdelite po testu. Pri količini raje varčujmo, v nasprotnem nadev pada iz testa ali ga celo potrga. V zavitek smo dali 4 rezine poli salame, 4 rezine sira / 2 rezini poli salame, 3 rezine sira, 4 suhe salamice / 3 rezine poli salame, 3 rezine sira, na trakce narezana suha salama. Pri teh nadevih se lahko nekoliko poigramo z našo ustvarjalnostjo in vsak zavitek prilagodimo jedcu.

3Nadevano testo narahlo zvijemo in položimo na pekač. Po navadi se na pravokotni pekač ravno prav vleže 6 zvitkov. 

4V skodelici razžvrkljamo jajce, ki smo mu dodali čajno žličko ali dve sojine omake. Jajce enakomerno premažemo po zvitkih in pečemo v ogreti pečici 30 minut. 

5Po tem času fino zadiši in zavitki so zlato-rjave barve. Pekač vzamemo iz pečice in zavitke pokrijemo za 5 minut z dobro ožeto bombažno krpo. Narežemo po želji.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -